Reisgids naar de Tweede Wereldoorlog
Vele plaatsen en bouwwerken herinneren vandaag nog steeds aan de historische periode van 1940 tot 1945: forten, bunkers, monumenten op de slagvelden van toen, oorlogskerkhoven, musea… Ontelbaar veel bezoekers gaan op zoek naar sporen van dit levende verleden.
Reisgids naar de Tweede Wereldoorlog is een praktisch naslagwerk over meer dan tweehonderd oorlogslocaties in ons land. Het is ook een handige gids, met uitgestippelde routes, kaarten en meer dan honderd foto’s. Bij elke locatie wordt uitgebreid beschreven wat er zich tijdens de oorlog heeft afgespeeld. Een veelomvattend boek, dat de Tweede Wereldoorlog in beeld brengt en de lezer leidt van het imposante fort van Eben-Emael in de Oostkantons naar de vele bunkers van de Atlantikwall aan de westkust, van de militaire begraafplaatsen in de Noorderkempen naar het indrukwekkende Memorial in Bastogne in het zuiden van België.
Het geheel is rijk geïllustreerd met kaarten, tekeningen, foto’s en plannen die de lectuur aanzienlijk moeten vergemakkelijken en veraangenamen. Het boek sluit af met een register van plaatsnamen.

Boek in de media
Bestel